Hoe kom je van een leergeur af? 

Cowboysbag staat bekend om zijn hoogwaardige tassen van duurzaam leer. Ze gaan jarenlang mee en worden alleen maar mooier naarmate je ze vaker gebruikt. Het looien van het leer kan echter een leergeur veroorzaken die niet iedereen als prettig ervaart. Daarnaast kan er ook een sterke geur ontstaan als de tas nat wordt, maar hoe kom je nu van die geur af? Geen zorgen, met deze tips ben je hier snel van verlost en kun je je tas weer met veel plezier dragen. 

Laat maar waaien 

De eerste en meest eenvoudige tip is om de tas een nachtje buiten te laten luchten. Kies een plek buitenshuis zonder directe warmte en zonlicht, zoals een tafel in een beschut hoekje of hang de tas ergens op. Controleer de geur de volgende dag. Ruik je de geur nog steeds? Lees dan snel verder voor meer tips. 

It’s a wrap 

Een andere tip is om de leren tas in te pakken in krantenpapier. Zorg ervoor dat zowel de tas als het papier volledig droog zijn om vlekken te voorkomen. Krantenpapier is doorlatend en zal de geur absorberen. Leg de tas vervolgens met het krantenpapier in een doos en sluit deze een tot twee dagen af. 

Als de eerste twee tips nog niet hebben geholpen, zijn er nog enkele huishoudelijke trucjes die kunnen helpen om de leergeur te verwijderen. 

Azijn 

Er is een geur die sterker is dan die van leer; azijn. Dat is precies wat we gaan gebruiken! Neem een bakje azijn en dompel er een doek in die je goed uitwringt. Test het eerst op een klein plekje aan de onderkant van de tas om er zeker van te zijn dat het geen vlekken veroorzaakt. Hang vervolgens de tas buiten op om verder te luchten. 

Baking soda 

En nee, je hoeft geen culinaire kunsten te showen. Dit eenvoudige trucje werkt ook goed om de geur te neutraliseren. Strooi een ruime hoeveelheid baking soda in een kussensloop, knoop de sloop stevig dicht en laat het twee dagen inwerken. 

Na het proberen van deze verschillende methoden is het waarschijnlijk gelukt om de leergeur te verwijderen. Bekijk snel de onderstaande producten als je je tas nog beter wil behouden zoals hij nu is. 

*Cowboysbag is niet verantwoordelijk voor vlekken of beschadigingen als gevolg van het opvolgen van deze stappen. 



Genoemde producten