Hoe verzorg je een leren tas?

Wanneer je investeert in een goede leren tas, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Nu wordt een Cowboysbag van zichzelf al mooier in de loop der tijd, maar een beetje extra hulp en verzorging kan natuurlijk geen kwaad. Want hoe verzorg je een leren tas nu het beste? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet!

Gebruik een beschermende spray

Het is belangrijk om een leren tas in te sprayen voor gebruik. Zo creƫer je een beschermende laag, waardoor de tas langer mooi blijft. Gebruik een spray die geschikt is voor de leersoort van jouw tas. De leersoorten Nubuck en Suede zijn bijvoorbeeld extra gevoelig voor vuil, vocht en olie. Een beschermende spray zorgt voor een waterafstotend laagje op de tas en beschermt tegen deze verschillende soorten vlekken.

Dagelijkse verzorging

Maak je tas zo nu en dan schoon met een vochtige doek. Het is belangrijk dat de doek verder vrij is van zeepresten. Met een vochtige doek kun je stof of vuil makkelijk verwijderen. Zorg er wel voor dat de doek niet te nat is! Te veel vocht is namelijk niet goed voor een leren tas. Maak de tas ook zo snel mogelijk schoon wanneer er een vlek op zit om te voorkomen dat deze in de tas trekt.

Vermijd extreme warmte

Wist je dat warmte erg slecht is voor leer? Wanneer een leren tas te dicht bij een verwarming staat of lang blootgesteld wordt aan direct zonlicht, kan deze uitdrogen. Voorkom dat het leer van jouw tas uitdroogt en bewaar je Cowboysbag tas altijd op een koele plek!

Vermijd regen

Dit klinkt wellicht als een onmogelijk opgave in het regenachtige Nederland, maar toch is regen vermijden het beste voor je tas. Het leer van een Cowboysbag tas is altijd van hoge kwaliteit en kan dus zeker tegen een stootje, maar een flinke regenbui kun je beter ontwijken. Zorg dus dat je altijd een paraplu bij je hebt en je tas goed beschermt. Toch in een stortbui beland? Leg je leren tas dan niet op de verwarming. We raden je aan om de leren tas op natuurlijke wijze te laten drogen.

Berg de tas goed op

Als laatste is de plek waar je je leren tas bewaart ook een belangrijk punt. Bewaar de tas niet in een plastic verpakking, maar kies voor materiaal zoals katoen. Heb je geen dustbag van katoen gekregen bij je leren tas? Gebruik dan een katoenen kussensloop! Daarnaast raden we aan om de tas op een koele, geventileerde plaats te bewaren. Als je de tas langere tijd niet gebruikt, kun je deze het beste vullen met oude kranten of ander opvulmiddel waardoor de tas zijn originele vorm behoudt en niet gaat kreuken of indeuken.

Nog op zoek naar een leuke leren tas? De leukste leren tassen van dit moment vind je hieronder!Genoemde producten